• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Cineπιλογες


Παρ 23 Νοε 2018

Η Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά ...από τον Δεκέμβριο στον κινηματογράφο Άστορ


Από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και για τους επόμενους έξι μήνες η Ένωση Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) στήνει μια ιδιότυπη κινηματογραφική λέσχη με έδρα τον Κινηματογράφο Άστορ στο κέντρο της Αθήνας. Μια Δευτέρα και μια Παρασκευή κάθε μήνα, από νωρίς το απόγευμα ή από αργά το βράδυ, το ελληνικό σινεμά του παρελθόντος θα συνομιλεί με το παρόν, θα επανασυστήνεται και θα ξαγρυπνάει παρέα με ένα καινούργιο κοινό.

Αυτό το κοινό θα έχει την ευκαιρία να (ξανα)ανακαλύψει 35 ελληνικές ταινίες των δεκαετιών `60, `70 και `80, που σπάνια πια προβάλλονται στη μεγάλη οθόνη και μάλιστα σε κόπιες 35mm. Eπιλεγμένες από τους σκηνοθέτες Αλέξη Αλεξίου, Γιάννη Βεσλεμέ και Ελίνα Ψύκου και την ιστορικό κινηματογράφου Αφροδίτη Νικολαΐδου, οι ταινίες της Χαμένης Λεωφόρου του Ελληνικού Σινεμά εντάσσονται σε ιδιαίτερους κύκλους προβολών (Ξοδεμένα 80, Ερωτικά Γράμματα, Μανίες, Βρώμικο Ψωμί, Παράξενο Τότε I & II, Είδη Υπό Εξαφάνιση κ.α.), και αναδεικνύουν τάσεις και εκλεκτικές κινηματογραφικές συγγένειες τριών δεκαετιών. Ταινίες που αγαπήθηκαν και ξεχάστηκαν, άλλες που ψάχνουν ακόμα το κοινό τους, που δεν το βρήκαν ποτέ αλλά πρέπει να το βρουν, που ήταν οι πρώτες παράξενες...

Τις ταινίες και κάποιους από τους δημιουργούς θα παρουσιάζουν κινηματογραφιστές των νεότερων γενιών. Ανάμεσά τους οι: Θάνος Αναστόπουλος, Αλέξανδρος Βούλγαρης, Ρηνιώ Δραγασάκη, Σοφία Εξάρχου, Μπάμπης Μακρίδης, Δώρα Μασκλαβάνου,Πέννυ Παναγιωτοπούλου, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Γιάννης Σακαρίδης, Σύλλας Τζουμέρκας, Παναγιώτης Φαφούτης, Άγγελος Φραντζής και άλλοι.
 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.