ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...
- Αριθμός ταινιών: 22316
- Αριθμός συν/τών: 759967
- Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Περιεχόμενα
Παρ 18 Ιαν 2008
Ερόικα του Μιχάλη Κακογιάννη (1960)Κυρ 25 Φεβ 2007
ΟΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙΚυρ 21 Ιαν 2007
O ΑτσίδαςΚυρ 07 Ιαν 2007
Στουρνάρα 288Κυρ 31 Δεκ 2006
Φωνάζει ο κλέφτης – 1965Σαν Παλιό (Ελληνικό) Cineμά
Κυρ 23 Απρ 2006
Το Κοροϊδάκι Της Δεσποινίδος (1960)

Τέτοια εικόνα παρουσιάζουν και οι κωμωδίες του 60 που φαίνονται να είναι μοιρασμένες σε δύο κατηγορίες. Από τη μία έχουμε τις ρομαντικές κομεντί όπου, πέρα από το κοινωνικό πλαίσιο τους, κυριαρχεί κυρίως ο έρωτας και το νάζι των γυναικών. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη πρωταγωνιστεί σε πολλές τέτοιες ταινίες με μπρίο και φυσικότητα. Από την άλλη είναι οι κωμωδίες που επικεντρώνονταν περισσότερο στα κοινωνικά φαινόμενα με μια στοχαστική αλλά ευχάριστη διάθεση. Η Τζένη Καρέζη μία από τις πιο αξιοπρεπείς Ελληνίδες ηθοποιούς πλαισίωνε αυτές τις ταινίες με δυναμισμό. Ήταν πανέμορφη, μορφωμένη και εξαίσια κωμικός, ήταν πρωταγωνίστρια. Επόμενο ήταν η συνεργασία της με δύο από τους καλύτερους Έλληνες ηθοποιούς τον Ντίνο Ηλιόπουλο και τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο στο Κοροϊδάκι Της Δεσποινιδος να καταρρίψει τα ελληνικά εισπρακτικά δεδομένα κόβοντας στην πρώτη της προβολή 115.000 εισητήρια.
Οι κοινωνικές διαφορές, οι ερωτικές σχέσεις και ο ρόλος της οικογένειας μεταφέρονται απολαυστικά στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη. Ο Τέλης Καραλής (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) είναι διευθυντής μιας εταιρίας χάλυβα. Ο Γρηγόρης ( Ντίνος Ηλιόπουλος) είναι ο αφελής αλλά τίμιος ‘υπαλληλάκος’ του. Προκειμένου να μην αποκαλυφτούν οι οικονομικές ατασθαλίες της επιχείρησης ο διευθυντής παγιδεύει τον φτωχό υπάλληλο στα δίχτια της ‘κακομαθημένης’ κόρης του Τζούλια (Τζένη Καρέζη). Η Τζούλια αναλαμβάνει να τον ‘φέρει με τα νερά τους’ παριστάνοντας την ερωτευμένη μαζί του. Το πλουσιοκόριτσο ‘παίζει’ με τον φτωχό υπάλληλο του μπαμπά της, όμως όλα θα ανατραπούν αφού τελικά τον ερωτεύεται πραγματικά. Τρεις ηθοποιοί σε χαρακτηριστικούς ρόλους που τους πηγαίνουν γάντι.
Η Τζένη Καρέζη με φυσική υποκριτκή ικανότητα και ποιότητα αποδίδει την ζωηρή, πλούσια κοπέλα. Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος με αμεσότητα ερμηνεύει τον ανθρώπινο χαρακτήρα του στοργικού πατέρα αλλά και του επιφανή επαγγελματία. Ο Ντίνος Ηλιόπουλος με πολύ πάθος δημιουργεί φυσικό γέλιο και με το αστείρευτο ταλέντο του φωτίζει αθέατες πλευρές της κωμωδίας. Η ταινία πλαισιώνεται με έξυπνες ατάκες, την πένα του Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη που έγραψαν το σενάριο της ομώνυμης θεατρικής εκδοχής, τη φωτογραφία του Δήμου Σακελλαρίου και την εξαιρετική μουσική επένδυση του Μάνου Χατζιδάκι. Αξέχαστη είναι η σκηνή όπου η υποτιθέμενη μεθυσμένη Τζούλια εξομολογείται τον έρωτά της χορεύοντας και τραγουδώντας το ‘Χρυσόψαρο Μέσα Στη Γυάλα’. Αναμφισβήτητα η ταινία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες ελληνικές κωμωδίες.
Βαθμολογία:








Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.