• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22316
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
CineGossip


Παρ 18 Φεβ 2005

Κινηματογραφικά νέα από όλο τον κόσμο...




Διάκριση για το “Super Size Me
To ντοκιμαντέρ “Super Size Me” κέρδισε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ από το σωματείο των Συγγραφέων της Αμερικής. Το βραβείο αυτό αναγνώρισε την προσπάθεια του δημιουργού του ντοκιμαντέρ Morgan Spurlock, ο οποίος δήλωσε: «Η ταινία ξεπέρασε κάθε προσδοκία που τυχόν είχαμε. Είμαι τόσο χαρούμενος για όλες τις τιμές που έλαβε!» (Σας υπενθυμίζουμε πως το cine.gr εξασφάλισε για εσάς το βραβευμένο ντοκιμαντέρ “Super Size Me” σε πρώτη προβολή, την επόμενη Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου. Βιαστείτε ναδηλώσετε συμμετοχή γιατί τα εισιτήρια αναμένεται να φύγουν σε χρόνο ρεκόρ!)


Κnowing
O Alex Proyas, σκηνοθέτης του “I Robot” θα αναλάβει το υπερφυσικό θρίλερ “Knowing”. Το θρίλερ αφορά την ιστορία ενός άντρα που ανακαλύπτει μία κάψουλα χρόνου του 1950 με παιδικές ζωγραφιές που προβλέπουν το μέλλον. Ένα σετ από αυτές τις ζωγραφιές φανερώνουν τρομερά περιστατικά που έχουν ήδη συμβεί, όμως ένα περιστατικό δεν έχει συμβεί ακόμα και ο άντρας προσπαθεί να εμποδίσει την πραγματοποίησή του.

Από το Smith στο Schmidt
O Brad Pitt ενδέχεται να πρωταγωνιστήσει στην παραγωγή της Sony, “Chad Schmidt”, μία κομεντί που μπερδεύει τη γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Η ταινία, γραμμένη από τον Steve Conrad, επικεντρώνεται σε έναν ταλαντούχο νέο ηθοποιό που μετακομίζει στο Λος Άντζελες τη δεκαετία του 1980 για να κυνηγήσει τα όνειρά του για κινηματογραφική επιτυχία. Το παράξενο είναι πως φέρει μία παράξενη και δυνατή ομοιότητα με έναν άλλο ανερχόμενο ηθοποιό που ονομάζεται Brad Pitt. Καθώς όμως ο αληθινός Pitt τυγχάνει αποδέκτης τεράστιας φήμης, ο καημένος Schmidt, παρά το ταλέντο του, γίνεται αποδέκτης γέλιων. Τελικά, ο Schmidt πρέπει να παλέψει να ξεπεράσει την εγκατάλειψη των ονείρων του και να κάνει ειρήνη με τις σκληρές πραγματικότητες της ζωής.

Το τέλειο διαζύγιο για την Columbia
H Columbia Pictures απέκτησε τα κινηματογραφικά δικαιώματα για το τελευταίο μυθιστόρημα του Avery Corman, “A perfect Divorce”. Ο Corman – του οποίου το “Kramer vs. Kramer” είχε κερδίσει το Όσκαρ στην κινηματογραφική του μεταφορά- για άλλη μία φορά εξερευνά τις κρυφές επιδράσεις που έχει ένα συναινετικό και φιλικό διαζύγιο αυτή τη φορά στο γιο μιας οικογένειας που ό,τι κάνει το κάνει για το καλό του.

ΣΤΟΝ ΠΥΡΕΤΟ ΤΩΝ ΟΣΚΑΡ…
Και η Drew Barrymore θα είναι μία από τις παρουσιάστριες βραβείων τη βραδιά των Όσκαρ.


ΚΑΤΙ ΜΥΡΙΖΕΙ…
Τι τρέχει στην πραγματικότητα με το “Eucalyptus”

Οι ηθοποιοί και το υπόλοιπο προσωπικό της Αυστραλιανής παραγωγής “Eucalyptus” δηλώνουν έκπληκτοι για την απόφαση του Στούντιο να σταματήσει την παραγωγή! Παρά το γεγονός πως η επίσημη δικαιολογία του στούντιο ήταν πως το σενάριο δεν ανταποκρίνονταν στις προσδοκίες της παραγωγής, οι ηθοποιοί δηλώνουν πως όχι μόνο δεν υπήρχε πρόβλημα με το σενάριο, αλλά ήταν αυτό που τους κέρδισε για να πάρουν μέρος στην εν λόγω ταινία. Πολλά μάλιστα μέλη της παραγωγής «δείχνουν το δάχτυλο» προς την κατεύθυνση του πρωταγωνιστή, Russell Crowe, χρωματίζοντάς τον ως τον κύριο υπεύθυνο για αυτήν την κατάληξη. Ο Crowe ήταν και πρωταγωνιστής και υπεύθυνος παραγωγής στην ταινία. Πολλοί, λοιπόν, λένε πως εκείνος επέμενε για αλλαγές στο χαρακτήρα του και απειλούσε πως δε θα εμφανιστεί στην παραγωγή μέχρι να πραγματοποιηθούν αυτές οι αλλαγές!

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ:
- O Alfonso Cuaron θα σκηνοθετήσει για τη Warner Bros. Pictures. το “The Memory of Running” του συγγραφέα Ron McLarty. O McLarty έγραψε το βιβλίο το 1988 και μιλά για έναν 43χρονο ο οποίος πενθεί για το θάνατο των γονιών του σε τροχαίο ανεβαίνοντας με το κοστούμι της κηδείας σε ένα ποδήλατο και ταξιδεύοντας με αυτό σε όλη τη χώρα. Ο McLarty θα γράψει και το σενάριο της ταινίας.
- Η Disney προσέλαβε τους σεναριογράφους Brian Klugman και Lee Sternthal για να γράψουν το ριμέικ του “Tron”, της ταινίας δηλαδή του 1982 του Steven Lisberger. Η ταινία μιλά για έναν προγραμματιστή ηλεκτρονικού υπολογιστή που εγκλωβίζεται σε έναν παράλληλο κόσμο ενός προγράμματος του υπολογιστή.

ΣΤΟΝ ΠΥΡΕΤΟ ΤΩΝ ΟΣΚΑΡ...
Σαν να ήταν χθες-1983

Στις 11 Απριλίου του 1983 πραγματοποιείται η τελετή των Όσκαρ στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια με οικοδεσπότες τους: Liza Minnelli, Dudley Moore, Richard Pryor και Walter Matthau. Αυτή η χρονιά μένει στην ιστορία του θεσμού ως η χρονιά με τους παράξενους κώδικες ενδυμασίας, με τα αντίστροφα φύλλα, τις παραστάσεις των τραβεστί και τους ρόλους με τις μπερδεμένες σεξουαλικές ταυτότητες΄ ο Dustin Hoffman πρωταγωνιστεί στην “Tootsie”, η Julie Andrews και ο Robert Preston στο “Victor/Victoria” και ο John Lithgow στο “The World According to Garp”. Βέβαια και οι τέσσερις αυτοί υποψήφιοι για Όσκαρ δεν κατάφερνα να αποκτήσουν το αγαλματάκι τελικά. Ήταν επίσης, η χρονιά μίας από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες και διαγωνιζόμενες παραγωγές, αυτή του “E.T. The Extra Terrestrial”,η οποία τελικά επίσης έχασε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.
Πιο συγκεκριμένα, το Όσκαρ καλύτερης ταινίας πήγε στην παραγωγή “Gandhi”, μία ταινία με έντεκα υποψηφιότητες και 8 αγαλματίδια στην κατοχή της στο τέλος της τελετής. Κέρδισε το μεγαλύτερο αριθμό βραβείων από κάθε αγγλική ταινία έως εκείνη την εποχή, παρά το γεγονός πως το φιλμ χρηματοδοτήθηκε από τα Στούντιο της Columbia. Ηττημένοι της βραδιάς, εκτός από το “E.T. The Extra Terrestrial” που έφυγε τελικά με τέσσερα Όσκαρ, ήταν και οι ταινίες “Tootsie” (δέκα υποψηφιότητες και μόνο ένα Όσκαρ), “Missing”(η πρώτη Αμερικάνικη ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, ένα πολιτικό θρίλερ. Ο Γαβράς ήταν ο μόνος σκηνοθέτης του οποίου η ταινία πήρε υποψηφιότητα για Όσκαρ, ο ίδιος όμως δεν κέρδισε υποψηφιότητα στην κατηγορία του καλύτερου σκηνοθέτη! Τη βραδιά των βραβείων της Ακαδημίας απουσίαζε από την τελετή) και “The Verdict”.
Το Όσκαρ Α΄ αντρικής ερμηνείας πήγε δίκαια στον Ben Kingsley (η πρώτη υποψηφιότητά του) για το “Gandhi” κερδίζοντας αντιπάλους σαν τον Dustin Hoffman (με την πέμπτη υποψηφιότητά του), τον Paul Newman (με την έκτη ανεπιτυχή υποψηφιότητα της καριέρας του), τον Jack Lemmon και τον Peter O`Toole. Αντίστοιχα, στις γυναίκες, το Όσκαρ πήγε στη Meryl Streep (ήταν η τέταρτη υποψηφιότητα της και το δεύτερό της Όσκαρ) για την ερμηνεία της στην ταινία “Sophie`s Choice”, ξεπερνώντας τις Jessica Lange, Sissy Spacek, Debra Winger και Julie Andrews. Αξίζει να σημειωθεί πως η νίκη της Streep εμπόδισε τη Jessica Lange από το να κερδίσει στην κατηγορία Α΄ και Β΄ γυναικείου ρόλου την ίδια χρονιά!
Νικητής του Β΄ αντρικού ρόλου ήταν ο Louis Gossett Jr.. Για την ερμηνεία του στο “An Officer and a Gentleman” και η Jessica Lange διακρίθηκε στο Β΄ γυναικείο ρόλο για την ερμηνεία της στο “Tootsie”. Το “E.T. The Extra Terrestrial” κέρδισε τέσσερα Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένων αυτών των καλύτερων ηχητικών και οπτικών εφέ, ενώ το Όσκαρ τραγουδιού πήγε στο “Up where we belong” από την ταινία “An Officer and a Gentleman”. Την ίδια χρονιά, συνυποψήφιό του τραγούδι στην κατηγορία ήταν και το “Eye of the Tiger” από το “Rocky III”.
Τέλος, η ταινία “TRON” της Disney με δύο υποψηφιότητες στις κατηγορίες καλύτερου ήχου και κοστουμιών, δε θεωρήθηκε κατάλληλο για την κατηγορία των καλύτερων οπτικών εφέ, επειδή η Ακαδημία πίστευε πως η ταινία «έκλεψε» με το να χρησιμοποιήσει υπολογιστή. Η ιδέα της χρήσης υπολογιστή για την αναπαράσταση περιβαλλόντων και όχι το χειροποίητο σχέδιο, θεωρούνταν μη αυθεντική! Πρέπει να περάσουν άλλα εφτά χρόνια μέχρι να τιμηθεί μία άλλη ταινία που έκανε χρήση υπολογιστή με το Όσκαρ καλύτερων οπτικών εφέ, η ταινία “The Abyss” του James Cameron!


 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.