ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...
- Αριθμός ταινιών: 22316
- Αριθμός συν/τών: 759967
- Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Περιεχόμενα
Παρ 08 Απρ 2022
Αδάμ πού εί;Τετ 06 Σεπ 2017
Το «Amerika Square» του Γιάννη Σακαρίδη είναι η ελληνική υποψηφιότητα για τα φετινά βραβεία OscarΤρί 29 Αυγ 2017
Παγκόσμια πρεμιέρα στις 7 Σεπτεμβρίου, στο 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας για την 8η Ήπειρο του Γιώργου ΖώηΠαρ 04 Αυγ 2017
Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας «Τζαμάικα»Πεμ 27 Ιουλ 2017
O Τάσος Μπουλμέτης επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη εμπνεόμενος από τον επικό αγώνα ΑΕΚ - Σλάβια Πράγας του 1968CineGossip
Δευ 13 Δεκ 2004
Κινηματογραφικά νέα από όλο τον κόσμο...
Μεγάλοι σταρ, μεγάλη πρεμιέρα

Ιρανική ταινία κερδίζει τη μεγάλη διάκριση στην Ινδία.
Στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ της Ινδίας, το μεγάλο βραβείο κέρδισε η ταινία “Beautiful City” του Asghar Farhadi, μία ιστορία για μία κοπέλα που προσπαθεί να γλιτώσει τον αδερφό της από την ποινή του θανάτου που του έχει επιβληθεί. Τη δεύτερη κατά σειρά διάκριση δέχτηκε η ταινία “Beautiful Boxer” του Ekachai Uekrongtham από την Ταϊλάνδη. Η ταινία αναφέρεται στην αληθινή ιστορία του μποξέρ Parinya Charoenphol ο οποίος το 1999 έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλλου και επέστρεψε στην καθημερινότητα ως γυναίκα! Μέχρι τον προηγούμενο χρόνο, το ετήσιο φεστιβάλ της Ινδίας το οποίο ξεκίνησε 35 χρόνια πριν, γινόταν στην πρωτεύουσα, στο Νέο Δελχί. Μεταφέρθηκε όμως στο Goa, ένα τουριστικό θέρετρο, στην προσπάθεια των διοργανωτών να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Κανών και να προσεγγίσουν το ενδιαφέρον και την προσέλευση παγκόσμιου κοινού.
«Για πέντε διαμερίσματα και ένα μαγαζί».
Σήμερα, στο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς, γίνεται η επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ του Μουσείου Μπενάκη που χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την ΕΡΤ και σκηνοθετήθηκε από τον Γιάννη Σκοπετέα, γνωστό με τον τίτλο: «Για πέντε διαμερίσματα και ένα μαγαζί». Πρόκειται για ένα φιλόδοξο ντοκιμαντέρ με 530 πλάνα από 184 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου τα οποία παρουσιάζουν τη μεταβολή του αθηναϊκού τοπίου από τα φτωχόσπιτα και τις αυλές με τα γεράνια, μέχρι τα νεοαστικά σπίτια του ΄60, τις πρώτες πολυκατοικίες και φτάνει μέχρι τη σύγχρονη Αθήνα του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι συνδετικοί κρίκοι των εικόνων της Αθήνας έτσι όπως παρουσιάστηκαν μέσα από τον ελληνικό κινηματογράφο από το 1924 έως και σήμερα είναι τέσσερις γνωστοί ηθοποιοί, οι: Νίκος Ξανθόπουλος, Νίκος Καλογερόπουλος, Ξένια Καλογερουπούλου και Μυρτώ Αλικάκη. Ο πρόεδρος του Ελληνικού κέντρου Κινηματογράφου, κος Διαγόρας Χρονόπουλος, με αφορμή την παρουσίαση αυτής της δουλειάς ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει ένα πρόγραμμα ψηφιοποίησης των ελληνικών ταινιών μέσω του Γ’ ΚΠΣ (κοινωνία της Πληροφορίας». Οι προβολές του ντοκιμαντέρ θα επαναληφθούν στις 17,18 και 19 Δεκεμβρίου, στις 8,30 μ.μ.
“Casino Royale”

ΚΙ ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ JAMES BOND…
Και ο Nicolas Cage υποψήφιος πράκτορας 007;

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.